Kip Madras

Ingredienten:

Kipfilet 250 gr
Ui, grof gesnipperd 1 st
Tomaten 2 st
Sperziebonen 250 gr
Knoflook, geperst 2 tenen
Madras Currypasta  2 el
Kokosmelk  400 ml
Appel  1 st
Zout & Peper naar smaak
Zonnebloemolie  2 el

Bereidingswijze:
Snijd de kip in repen en bestrooi met peper en zout. Pliceer de tomaten en snijd ze in blokjes. Snipper de ui. Reng de sperziebonen en kook ze tot ze beetgaar zijn. Verwarm 1 eetlepel olie in de wok en bak de kip rondom bruin. Doe de stukjes kip in een schaal en zet opzij. Verwarm de andere eetlepel olie in de wok en bak de ui, knoflook en tomaten zo’n 5 minuten tot de ui zacht is. Voeg de currypasta toe en roerbak nog een paar minuten. Voeg de kokosmelk toe, roer goed door en voeg de gebakken kip weer toe. Laat zo’n 10 minuten zacht sudderen tot de saus is ingedikt. Schil en snijd de appel in kleine stukjes en roer deze samen met de sperziebonen door de curry om even op te laten warmen. Voeg wat water toe als de saus te dik is. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.

Opmerking:
Serveer met de rijst of met het naanbrood. I.p.v. Sperziebonen kan je ook 280 gr kikkererwten gebruiken.