Mexicaanse Bonensoep

Ingredienten:

Varkensvlees (naar keuze, vet of mager) 250 gr
Tomaten 5 st
Kidney Beans 1 a 2 blikjes
Ontbijtspek (reepjes) 100 gr
Paprika, rood 1 st
Uien 2 st
Mais 1 klein blikje
Bouillonblokjes Naar smaak
Paprikapoeder, Knoflookpoeder en Sambal Naar smaak
Zout en Peper Naar smaak

Bereidingswijze:

Vul een soeppan voor ruim tweederde met water.
Zet deze op een grote vlam. Snijdt het vlees, 3 tomaten,
de paprika en de uien in stukjes. Doe het vlees in de pan
en breng hem aan de kook. Schuim het water goed af en voeg
als al het schuim weg is de tomaat, paprika, ui en spekreepjes toe.
Laat dit flink trekken totdat de groenten grotendeels is weggekookt.
Maak de soep op smaak met de kruiden, de sambal en de bouillonblokjes.
Snijd dan de overige 2 tomaten in stukjes. Voeg de overige tomaat,
de bonen, en de helft van het blikje mais toe. Even kijken of dit
genoeg mais is, anders nog toevoegen(naar smaak).
Et voíla, de soep is klaar.

Opmerking:

Eventueel kun je ook andere kleuren paprika gebruiken.