Witte Bonensoep

Ingredienten:

Varkensvlees (naar keuze, vet of mager) 500 gr
Tomatenpuree 1 blikje
Witte bonen in tomatensaus 1 grote pot
Prei 1 st
Paprika, rood 1 st
Paprika, groen 1 st
Champignons 250 gr
Aardappels 3 grote
Bouillonblokjes Naar smaak
Zout en Peper Naar smaak
Sambal Naar smaak

Bereidingswijze:

Snijd het vlees en de groenten in blokjes. Doe een klont boter in de pan.
Stoof het vlees in de boter tot het bijna gaar is. Doe de groenten erbij en
stoof dit nog even mee. Schil intussen de aardappels en snijd ook deze in blokjes.
Blus het vlees en de groenten af met water. Doe hier de aardappels en de witte bonen
bij. Vul de pan verder met water en laat alles op een laag vuur sudderen tot het
gaar en ietwat gebonden is. Breng de soep op smaak met zout, peper en sambal.

Opmerking:

Een heerlijke maaltijdsoep, best geserveerd met stokbrood.