Vietnamese Loempia’s van Mon

Ingredienten:

Spitskool 700 gr
Wortel 700 gr
taugé 500 gr
Prei 3 st
Gehakt h.o.h 500 gr
Champignons 1 bakje
lungkow (glas)Vermicelli 200 gr
Loempia vellen 60 st
Eieren 3 st
Knoflook 3 tenen
Zonnebloem olie Scheutje
Soy sauce, zout en peper Naar smaak

Bereidingswijze:

Snijd de kool, de prei en de champignons heel erg fijn.
Rasp de wortel fijn en haal de blaadjes van de taugé af.
Laat de vermicelli weken in warm water tot die gaar is.
Plet de knoflook met een koksmes of in de vijzel.
Doe de olie in een grote pan en rulbak hierin het gehakt met de knoflook.
Als het gehakt rulgebakken is scheid dan de eieren en voeg de dooiers toe.
voeg dan de kool, wortel, prei en champignons toe.
Kruiden met grof (zee) zout, peper en soy sauce.
Roerbak dit alles gaar en voeg als laatste de taugé en de in stukjes geknipte vermicelli toe.

*** Laat dit alles goed afkoelen alvorens de loempia’s te gaan inrollen. ***

Inrollen:

Leg het loempiavel diagonaal op een schone vlakke ondergrond. (zie tekening)
Drappeer de vulling onderaan het vel (zie tekening).
Smeer de rest van het vel in losgeklopt eiwit (zie tekening).
Vouw eerst de onderkant over de vulling heen.
En vouw dan pas beiden zijkanten naar binnen.
Begin dan van onderaf de loempia in te rollen.
Let erop dat je de loempia goed strak inrolt.

inrollen

Opmerking:

Verpak de loempia’s per 10 in een diepvrieszak en vries ze in.
Let erop dat je ze niet teveel beschadigd bij het inpakken.