Pralines

Ingredienten:

Boter 225 gr
Kristalsuiker 440 gr
Bruine suiker 220 gr
Slagroom 1,2 dl
Melk 2,4 dl
Pecannoten (grof gehakt) 150 gr
Pecannoten (gehalveerd) 300 gr
Lichte suikerstroop 2 el
Vanillesuiker 2 el

Bereidingswijze:
Betstrijk 2 grote bakplaten licht met boter. Smelt de boter op een laag vuur.
Zodra de boter gesmolten is, voordat hij bruin word de suikersoorten (behalve
de vanillesuiker) en de room toevoegen. Wanner de suiker opgelost is en het
mengsel glad is de melk en de gehakte noten toevoegen. Verhit dit 5 minuten
tot het goed doorverwarmd is. Voeg nu de halve noten toe.
Roer nu de suikerstroop en de vanillesuiker erdoor en verhit tot het mengsel
een temperatuur van 115 graden celcius heeft bereikt. Schep het mengsel nu snel
in hoopjes op de bakplaten. Laat afkoelen.

Opmerking:
Het beste kun je een gebaks- of vleesthermometer gebruiken om de 115 graden te
bepalen. Wikkel de afgekoelde pralines apart in folie en bewaar ze in een
luchtdichte pot.