Taai Taai

Ingredienten:

Honing, vloeibaar 330 gr
Ei 1/2 st
Bloem 300 gr
Bakpoeder 12 gr
Speculaaskruiden 10 gr

Bereidingswijze:
Vermeng de honing met het halve ei. Zeef de overige bestanddelen boven een beslagkom,
voeg het honing-eimengesel toe en meng alles met een houten lepel tot een samenhangend geheel.
Kneed de massa met een elektrische handmixer tot een soepel deeg. (je kan ook je handen gebruiken,
maar wees erop voorbereid dat taai-taaideeg in dit stadium erg plakkerig is.) Laat het deeg minimaal
een halve dag rusten en rol het daarna tussen twee met olie of boter bestreken vellen bakpapier uit
tot een lap van ca. 1 cm dikte. Snijd het deeg in de gewenste vorm(en) en bak het 15 tot 20 minuten
in de op 200° C voorverwarmde oven.

Opmerking:
Je kunt in de uitgesneden vormen ook gezichtjes e.d. kerfen.