Anneke’s Pompoenensoep

Ingredienten:

Flespompoen 1 st
Puntpaprika 3 st
Zoete ui 1 st (grote)
Bouillonblokje 1 st (vegetarisch)
Knoflook 1 teen
Rozemarijn  Naar smaak
Selderij  Naar smaak
4-Seizoenen peper  Naar smaak

Bereidingswijze:
Ui klein snijden en met de fijn gesneden knoflook fruiten tot het glazig is.
Dan de in kleine blokjes gesneden pompoen mee roerbakken tot het bijna gaar/zacht is.
Het bouillonblokje, rozemarijn, selderie en de peper naar smaak toevoegen.
Dan de klein gesneden punt paprika ook even mee roerbakken en dan alles laten afkoelen.
Tijdens het roerbakken een kopje kokend water toevoegen.

Wanneer het afgekoeld is kan de staafmixer worden gebruikt of je kan ook alles in de blender doen.

Opmerking:
Je kan er voordat de soep wordt opgediend een klein beetje kruidenkaas in doen.